CORONATEST VERKLARING

Negatieve Coronatestverklaring voor reizen

Negatieve PCR Coronatest verklaring voor reizen


Reizen tijdens de Corona pandemie brengt wat extra risico’s met zich mee. Het reizen per vliegtuig, trein of bijv. Cruiseschip, u raakt sneller in contact met grote groepen mensen die door elkaar bewegen. En dat is een ideale plek om in aanraking te komen met het Coronavirus. Nu zijn vliegtuigen doorgaans uitgerust met hele goede filterinstallaties en gelden er ook in treinen strenge voorwaarden, het blijft natuurlijk opletten geblazen. Veel landen hanteren daarom harde voorwaarden voor wat betreft de instroom van reizigers uit het buitenland. Het ene land laat reizigers verplicht in quarantaine gaan alvorens ze het land kunnen betreden, voor andere landen is een gezondheidsverklaring voldoende. Sommige landen laten geen toeristen meer binnen (enkel noodzakelijke zakenreizigers en mensen met een verblijfsvergunning). Vaak hangen de restricties ook af van het land van herkomst. Ook zijn er landen die als eis stellen dat een recente negatieve coronatest reisverklaring dient te worden getoond bij binnenkomst. Het kan stressvol zijn om op korte termijn een dergelijke verklaring te kunnen regelen, zeker nu pcr testlocaties het enorm druk hebben vanwege al het reisverkeer. Hieronder vindt u testlocaties in uw regio waar u een dergelijke negatieve coronatest verklaring voor het reizen kunt verkrijgen.

Negatieve PCR test reisverklaring 

Voor het reizen naar een aantal landen als toerist, zakenreiziger of voor bijvoorbeeld familiehereniging kan het zo zijn dat u een negatieve corona test verklaring nodig heeft. Deze dient u in het land van vertrek te verkrijgen binnen een bepaalde tijd voor vertrek. We raden u aan om voorafgaand aan het doen van deze test de laatste stand van de restricties op te zoeken op bijvoorbeeld de website van de ambassade van het te bezoeken land. Op het moment van schrijven zou dit het geval kunnen zijn voor landen als Marokko, Indonesië, Iran, Taiwan, Tanzania, Bangladesh, Georgië, Bonaire, Groenland, Bosnië-Herzegovina, Taiwan, Libanon, Sint-Maarten, Curaçao, Madeira, Griekenland, Cyprus, Costa Rica, Burkina Faso, Soedan, Uruguay, Kenia, Sri Lanka, Irak en het kanaaleiland Jersey.

Kijk bijvoorbeeld ook op:

Middels onderstaande link kunt u een PCR Corona test locatie vinden in uw regio waar u tevens een reisverklaring kunt verkrijgen (wilt u vliegen vanuit Schiphol Amsterdam en wilt u zich daar laten testen, kijk dan op PCR corona test doen in Amsterdam.

PCR test reisverklaring per regio:

Provincie Antwerpen:

Regio Antwerpen, Beveren, Brasschaat, Schoten, Sint-Niklaas en omgeving: Negatieve PCR test reisverklaring Antwerpen

Regio Turnhout, Hoogstraten, Mol, Geel, Arendonk, Rijkevorsel en omgeving: Negatieve PCR test reisverklaring Turnhout

Regio Mechelen, Duffel, Lier, Bonheiden, Londerzeel  en omgeving: Negatieve PCR test reisverklaring Mechelen

Provincie Limburg:

Regio Genk, Hasselt, Tongeren, Overpelt, Neerpelt en omgeving: Negatieve PCR test reisverklaring Limburg

Provincie Oost-Vlaanderen:

Regio Gent, Dendermonde, Aalst, Evergem, Lokeren en omgeving: Negatieve PCR test reisverklaring Gent 

Provincie West-Vlaanderen:

Regio Brugge, Zeebrugge, Blankenberge, Oostende, Knokke, Maldegem en omgeving: Negatieve PCR test reisverklaring Brugge

Brussel:

Regio Brussel, Zaventem, Anderlecht, Schaarbeek, Vilvoorde en omgeving: Negatieve PCR test reisverklaring Brussel

BETROUWBAAR
GEBRUIKSVRIENDELIJK
SNELLE TERUGKOPPELING