CORONATEST LIMBURG

Van negatieve PCR Coronatest verklaring tot antistioffen test

PCR Coronatest locaties in Genk, Hasselt, Tongeren, Pelt en rest van Limburg


Limburg heeft veel te lijden gehad onder de coronacrisis. Zo dicht gelegen tegen de grens met Nederland was de impact vanwege de sluiting van de grens natuurlijk enorm voelbaar geworden. Families wonend aan beide kanten van de grens konden elkaar niet meer fysiek opzoeken, wat zorgde voor ongekende en onwerkelijke taferelen. Gelukkig duurde de sluiting van de grens niet heel erg lang, waardoor er al snel weer vrij verkeer van goederen en personen mogelijk was met de Nederlands buren vanuit steden als Genk, Hasselt, Tongeren, Lommel, Pelt etc.. Op het moment van schrijven is dit nog altijd het geval. Reizen met het vliegtuig is nog altijd flink beperkt en voor diverse landen kan een negatieve PCR coronatest verklaring noodzakelijk zijn. Hieronder vindt u testlocaties waar een dergelijke non covid reisverklaring kunt verkrijgen in de regio Limburg. Aan de andere kant van de grens wordt er ook intensief getest door commerciële testbedrijven die geen band hebben met de overheid. Hierbij gaat het om de PCR test maar in groeiende mate ook om de zogenaamde sneltesten. Kijk hiervoor eens op sneltesten regio Dordrecht of sneltesten rond Utrecht.

Negatieve PCR Coronatest verklaring Limburg (NON COVID verklaring)

Voor het reizen naar een aantal landen als toerist, zakenreiziger of voor bijvoorbeeld familiehereniging kan het zo zijn dat u een negatieve corona test verklaring nodig heeft. Deze dient u in het land van vertrek te verkrijgen binnen een bepaalde tijd voor vertrek. We raden u aan om voorafgaand aan het doen van deze test de laatste stand van de restricties op te zoeken op bijvoorbeeld de website van de ambassade van het te bezoeken land. Op het moment van schrijven zou dit het geval kunnen zijn voor landen als Marokko, Indonesië, Iran, Taiwan, Tanzania, Bangladesh, Georgië, Bonaire, Groenland, Bosnië-Herzegovina, Taiwan, Libanon, Sint-Maarten, Curaçao, Madeira, Dominicaanse Republiek, Cambodja, Ecuador, Congo en het kanaaleiland Jersey. Kijk voor reisvaccinaties bijvoorbeeld op reisvaccinaties Amersfoort (Nederland). In de regio Limburg wordt hard gewerkt aan een vaccinatiestrategie in combinatie met een testaanpak voor organisatoren van evenementen, zodat iedereen kan genieten van een veilige teambuilding activiteit in Limburg.

Kijk bijvoorbeeld ook op:

Middels onderstaande link kunt u een pcr test locatie vinden in Genk, Hasselt, Tongeren, Overpelt, Neerpelt, Lommel, Maasmechelen, Opgalbeek en omgeving (tip: kijk ook eens over de grens vlakbij Limburg voor een testlocatie, bijvoorbeeld via PCR corona testen in Eindhoven ).

Antistoffentest regio Limburg (ook mogelijk met verklaring)

Middels een serologische  antistoffen test kunt u bepalen of u besmet bent geweest met het Coronavirus. Middels een bloedtest kunnen antistoffen m.b.t. Covid-19 in uw bloed worden gevonden die duiden op een eerdere aanraking met het virus. In Marokko kan op het moment van schrijven ook een verklaring m.b.t. een antistoffentest worden gevraagd. We raden u ten aller tijden aan om de laatste stand m.b.t. de vereisten per land na te gaan op de IATA website of de websites van de ambassade van het betreffende land.

BETROUWBAAR
GEBRUIKSVRIENDELIJK
SNELLE TERUGKOPPELING