PCR TEST REIZEN

PCR Test Corona voor reizen

PCR Coronatest voor reizen


Al vrij snel na de uitbraak van het Coronavirus in het begin van 2020 lag ook België onder vuur. Direct werden er strenge maatregelen genomen. De grens met het door besmettingen geteisterde Zuid-Nederland ging op slot, wat voor ongekende situaties zorgde. Naarmate het internationale reisverkeer in een soort van lente-slaap terecht kwam, werd ook de positie van België veel verder geïsoleerd. Nadat de eerste golf uiteindelijk ging liggen, kwam het reisverkeer langzaam aan weer wat op gang. Op het moment van schrijven is het zo dat reizen, als toerist en/of als zakenreiziger, naar een beperkt aantal landen weer mogelijk is. Wel kan het zijn dat bepaalde randvoorwaarden kunnen worden gesteld aan het betreden van een bepaald land. Een eis die sommige landen stellen en wat waarschijnlijk voor extra reis stress kan zorgen is de gevraagde negatieve PCR Coronatest reisverklaring waarmee u een land kunt inreizen. Dit certificaat dient via een goedgekeurde testlocatie te worden verkregen en dient uiterlijk een max. aantal uren voorafgaand aan de reis te worden afgegeven. Om u op weg te helpen bij het verkrijgen van uw PCR verklaring voor het reizen hebben we hieronder beschreven waar u een passende testlocatie bij u in de buurt kunt vinden. Sneltesten kunnen op het moment van reizen nog niet worden gebruikt. Dit kan in de nabije toekomst (of wanneer u dit leest) zijn veranderd. Kijkt u in dat geval bijvoorbeeld op sneltesten regio Apeldoorn en PCR testen rond Zwolle.

PCR test reisverklaring (NON COVID verklaring)

Voor het reizen naar een aantal landen als toerist, zakenreiziger of voor bijvoorbeeld familiehereniging kan het zo zijn dat u een negatieve corona test verklaring nodig heeft. Deze dient u in het land van vertrek te verkrijgen binnen een bepaalde tijd voor vertrek. We raden u aan om voorafgaand aan het doen van deze test de laatste stand van de restricties op te zoeken op bijvoorbeeld de website van de ambassade van het te bezoeken land. Op het moment van schrijven zou dit het geval kunnen zijn voor landen als Marokko, Indonesië, Iran, Taiwan, Tanzania, Bangladesh, Georgië, Bonaire, Groenland, Bosnië-Herzegovina, Taiwan, Libanon, Sint-Maarten, Curaçao, Madeira, Griekenland, Cyprus, Costa Rica, Burkina Faso, Soedan, Uruguay, Kenia, Sri Lanka, Irak en het kanaaleiland Jersey.

Kijk bijvoorbeeld ook op:

Middels onderstaande link kunt u een PCR Corona test locatie vinden in uw regio waar u tevens een reisverklaring kunt verkrijgen.

PCR test reisverklaring per regio:

Provincie Antwerpen:

Regio Antwerpen, Beveren, Brasschaat, Schoten, Sint-Niklaas en omgeving: PCR test reisverklaring Antwerpen

Regio Turnhout, Hoogstraten, Mol, Geel, Arendonk, Rijkevorsel en omgeving: PCR test reisverklaring Turnhout

Regio Mechelen, Duffel, Lier, Bonheiden, Londerzeel  en omgeving: PCR test reisverklaring Mechelen

Provincie Limburg:

Regio Genk, Hasselt, Tongeren, Overpelt, Neerpelt en omgeving: PCR test reisverklaring Limburg

Provincie Oost-Vlaanderen:

Regio Gent, Dendermonde, Aalst, Evergem, Lokeren en omgeving: PCR test reisverklaring Gent 

Provincie West-Vlaanderen:

Regio Brugge, Zeebrugge, Blankenberge, Oostende, Knokke, Maldegem en omgeving: PCR test reisverklaring Brugge

Brussel:

Regio Brussel, Zaventem, Anderlecht, Schaarbeek, Vilvoorde en omgeving: PCR test reisverklaring Brussel

BETROUWBAAR
GEBRUIKSVRIENDELIJK
SNELLE TERUGKOPPELING